Škola programiranja i robotike Cazin

O nama

Škola programiranja je nastala kao rezultat dugogodišnjeg rada u IT svijetu. Osnivač i voditelj škole je Profesor Nedim Sedić koji trenutno radi u srednjoj školi u Cazinu.

Naša priča počinje 2019. goodine kada se javlja ideja za pokretanjem škole programiranja u kojoj bi djeca imala priliku da uče o programiranju i robotici. Kako je u tom trenutku postojala firma w3sedic koja se bavila izradom raznih informatičkih projekata, iskoristili smo prostoriju firme, koju smo dodatno preuredili i napravili malu učionicu.

Do danas je kroz našu školu prošlo preko stotinu djece polaznika. Kroz naš rad škola je mijenjala svoj način rada i malim ali sigurnim koracima razvijala se u ono što danas jeste. Bilo je brojnih poteškoća, ali to nas je samo učinilo još boljim. U početku škola je bila zamišljena kao klub pod nazivom KMEC (Klub Malih Elektroničara Cazin), u koji bi djeca mogla dolaziti i učiti, neovisno o nivou znanja. Međutim problem se javljao kada novi članovi nisu mogli pratiti ostale, jer nisu imali osnovno znanje o programiranju. Na osnovu toga krenula je ideja o kursevima, koji bi bili namjenjeni potpunim početnicima, a cilj im je da djeca steknu osnovno znanje kako bi se mogli priključiti u klub ili na neki veći level programiranja.

Zbog povećanog broja zahtjeva odraslih mladih ljudi koji bi željeli učiti programiranje, kreirali smo i kurseve za mlade koji će se izvoditi u narednoj školskoj godini.