Block Code

Jedno od najtraženijih profesija u modernom svijetu je programiranje. Zašto ne početi od malih nogu? Na ovom kursu djeca će kroz zabavne i edukativne vježe napraviti svoje prve korake u svijet porgamiranja, te upoznati drugu (korisnu) stranu tehnologije.

Šta ću naučiti?

Na ovom kursu djeca će korisiti platformu Scratch, koja daje im mogućnost za kodiranje vlastitih interaktivnih priča, animacija i igara. U tom procesu oni uče da razmišljaju kreativno, sistematski i rade zajedno kao tim  što predstavlja osnovne vještine za sve u današnjem društvu.

Programiranje se vrši sa Block Code editorom, koji omogućava vizualno kreiranje koda pomoću malih interaktivnih blokova sličnih puzlama. Svaki blok ima svoju funkcionalnost i određene osobine. Slaganjem blokova jedan ispod drugog, kreiramo program. 

Uz to djeca će naučiti osnovne programske strukture, kao što su varijable, tipovi podataka, tok programa, petlje i još mnogo toga.

Dodatne informacije

Ko su polaznici?
Svi učenici osnovne škole uzrasta 8 do 11 godina, dječaci i djevojčice koji žele postati programeri.

Mjesto održavanja:
Prostorija “w3sedic” , Ćuprija bb, Cazin

Trajanje:
Kurs traje 3 mjeseca, odnosno 48 časova ukupno. Termini izvođenja su 2x sedmično po 2 časa.

Treba li mi predznanje?
Predznanje nije potrebno. 

Voditelj:
Sedić Nedim, Dipl. Ing. Računarstva i informatike 

Cijena kursa:
300 KM  (Moguće plaćanje i u 3 rate)

Kontak:
Sve infomracije možete potražiti na Tel: 062/263-436 , e-mail: office@w3sedic.com ili lično u prostoriji w3sedic, na Ćupriji Cazin

Video

Prijavi se